Composteren

SOS kringlooptuin – brengt tuinadvies tot bij u thuis

Composteren, snoeihout omtoveren tot vlechtwerk, mulchmaaien, voedselverlies beperken, kippen houden om keukenrestjes te verwerken ... dat zijn allemaal kringlooptechnieken; technieken om de 'Biologische Kringloop' in de praktijk te brengen. Manieren om Thuis te Kringlopen! Je voorkomt tuin- of keukenresten of je hergebruikt ze in de tuin of verwerkt ze in een nieuw gerecht ... De Biologische Kringloop staat voor een actief leven met minder afval. Wie in zijn leven één of meer kringlooptechnieken toepast, kringloopt. Groot of klein, oud of jong ... iedereen kan actief kringlopen!
De gemeente zet je graag op weg via SOS Kringlooptuin.

T 0800 9520 1

Aankoop compostvat

Je kan een compostvat met beluchtingstok of een compostbak (met eventueel een aanbouwmodule) bij de dienst leefmilieu van de gemeente aankopen tegen zeer voordelige prijzen.

De retributie kan overgeschreven worden op het rekeningnummer IBAN BE34 0910 0971 5890 van het gemeentebestuur Sint-Lievens-Houtem - technische dienst, met vermelding van jouw naam en het item dat je wenst aan te kopen.

Het materiaal kan afgehaald worden, tegen afgifte van betalingsbewijs, bij de technische buitendienst, Molenkouter 102, 9520 Sint-Lievens-Houtem op vrijdag tussen 12.30 en 14.30 uur.

Enkel aan te kopen door inwoners van de gemeente Sint-Lievens-Houtem en enkel voor eigen gebruik.

Compostvat

• Type: GRAF
• Inhoud: 280 liter, hoogte: 93 cm, diameter: 80 cm, massa: 7,3 kg
• Materiaal: 100 % gerecycleerd PP
• Kleur: zwart
• Onderdelen: bodemplaat, romp, schuif en deksel met ventilatie

Kostprijs: 20,00 euro

Compostbak kunststof

• Type: EKOL module 100/120
• Hoogte: 100 cm, lengte x breedte: 100 cm x 120 cm
• Materiaal: 100% gerecycleerd kunststofafval
• Onderdelen: 4 achterplanken, 8 zijplanken, 4 voorplanken, 4 hoekpalen, 1 verstevigingsplank, 6 afstandhouders en 26 vijzen

Kostprijs: 70,00 euro

Voor de compostbakken bestaan er aanbouwmodules. Zo'n module kost 58,00 euro.

Een beluchtingsstok kost 5,00 euro.

Omruiling GFT-container

Je kan jouw gereinigde GFT-container gratis inruilen tegen een compostvat met beluchtingsstok.
De inruiling kan het makkelijkste via het burgerportaal. Je meldt je aan via https://ilva.mijncontainer.be/ en klikt op mijn producten. Je kan dan de GFT-container online inruilen en dan volgt ILvA dit verder op. Het kan ook telefonisch, via T 0800 98 002.

Verkoop compost aan particulieren

Een overzicht van verkooppunten van compost aan particulieren vind je hier.

Verkoop compost aan niet-particulieren

Ondernemingen kunnen terecht bij WIPS voor het kopen van compost. De nv WIPS is verantwoordelijk voor de exploitatie van de composteringsinstallatie te Schendelbeke, opgericht door de intercommunale ILvA. Het GFT-afval dat onder meer in Sint-Lievens-Houtem wordt ingezameld wordt rechtstreeks naar WIPS gebracht alwaar het verwerkt wordt tot een kwaliteitsvol product.

Meer informatie over composteren en thuis kringlopen: www.vlaco.be - www.wips.be

Naar top