Kermis Zonnegem en 20 kaarsen voor Natuur Educatief Centrum De Pastorie

Gepubliceerd op dinsdag 26 mrt 2024 om 12:03
Ontdek hier het programma voor groot en klein van een feest dat niet onopgemerkt voorbij kan gaan!
Kermis Zonnegem

Doorheen het kermisweekend, op zaterdag 27 en zondag 28 april 2024, zijn er tal van activiteiten gepland ter hoogte van de Halleweg 15. 

De kermis vindt dit jaar plaats in de Halleweg 15, op zondagnamiddag 28 april, van 14 tot 17 uur.

Geniet op het terras van een hapje en een drankje en de animatie in combinatie met een streepje muziek:

  • Oscar Coffee: koffiestand van 10 tot 19 uur,
  • Sweet 'n Sour: tooguitbating van 14 tot 19 uur,
  • Flip Food: foodtruck van 14 tot 19 uur,
  • IJs Anneleen: van 14 tot 19 uur.
  • Vanaf 17 uur kan je genieten van een optreden van de coverband 'De Toâpe Geraapte'.

‘Bravoure’ organiseert op zondagnamiddag 28 april, van 14 tot 17 uur, een kinderworkshop bloemschikken in de vorm van cupcakes en ijsjes. Inschrijven kan via https://forms.office.com/e/e096Rp8uvt

Gedurende het hele kermisweekend, beide dagen van 10 tot 18 uur, exposeren de cursisten van de Kreazolder kunstwerken met natuur als thema in de pastorie.

Tijdens de volledige maand april is er rond het NEC een ‘Lentewandelzoektocht’.

20 jaar NEC De Pastorie

Om het 20-jarig bestaan van NEC De Pastorie te vieren, willen we graag het publiek verwennen op het pastoriedomein op zondag 28 april van 14 tot 17 uur. Er worden activiteiten georganiseerd die passen binnen het historisch en educatief kader.

Roofvogels maken deel uit van het dagelijks leven rond de pastorie, maar zelden kan je ze van dichtbij bewonderen. De boomgaard en weide, die deel uitmaken van de erfgoedsite, zijn het ideale kader om het bredere publiek te laten kennismaken met roofvogels.

Mottennacht: op zaterdagavond 27 april van 21 uur tot middernacht, zal Chris Piccini, entomoloog en voorzitter Jeugd Afdeling VVE (www.phegea. org) motten/nachtvlinders vangen op het pastoriedomein. Het toonmoment is op zondag 28 april tussen 14 en 17 uur ( https://fb.me/e/1JqZYmeqE).

Scharrelkunst is de magie van iets te creëren met een aantal basiszaken uit de natuur. Ga, samen met gidse Patricia, op zoek naar stokjes, steentjes, nootjes of blaadjes en tover deze om in mandala’s en andere kunstwerken.

De coördinator geeft uitleg over de scholenwerking van het NEC. Er wordt een blik achter de schermen gegund en ook ouders mogen (terug) ervaren hoe het is om op bezoek te komen in het NEC. Ga met je kinderen op pad met loeppotjes, determineerkaarten, kompas …

Geocachecoach Eddy leert jou de tips en tricks over geochaching en gaat met geïnteresseerden op zoek naar de vier caches die verstopt liggen op het pastoriedomein.

Naar top