Schade door overstromingen in november 2023 erkend als ramp

Gepubliceerd op woensdag 24 apr 2024 om 09:35
De overstromingen die zich hebben voorgedaan op dinsdag 14 en woensdag 15 november 2023 zijn erkend als ramp. Heb je schade geleden? Dien je aanvraag tot tegemoetkoming in.

In de periode oktober 2023 t.e.m. november 2023 heeft ernstige wateroverlast schade veroorzaakt in het Vlaamse Gewest. Als je hierdoor schade had geleden, kon je als schadelijder hiervoor een melding maken bij het Vlaams Rampenfonds.

In vijf gemeenten zijn de overstromingen die zich hebben voorgedaan op dinsdag 14 en woensdag 15 november 2023 erkend als ramp:

  • Affligem,
  • Lede,
  • Oosterzele,
  • Sint-Lievens-Houtem,
  • Wichelen.

Burgers en ondernemingen die door de overstroming schade hebben geleden in één van deze gemeenten kunnen, sinds vrijdag 19 april 2024 (de publicatiedatum van het erkenningsbesluit in het Belgisch Staatsblad), een aanvraag tot tegemoetkoming indienen bij het Vlaams Rampenfonds.

Een aanvraag voor het bekomen van een tegemoetkoming kan ingediend worden t.e.m. woensdag 31 juli 2024. Een aanvraag tot tegemoetkoming kan (bij voorkeur) ingediend worden via het e-loket van het Vlaams Rampenfonds, hetzij via post of e-mail.

Info: meer informatie over de aanvraag- en vergoedingsprocedure kan je terugvinden op de website van het Vlaams Rampenfonds

Naar top