Sponsoring Welzijnsraad crowdfunding belevingstafel VVTK

Gepubliceerd op woensdag 20 mrt 2024 om 10:00
De vrijwilligersvereniging, Vrienden Van Ter Kimme, wil voor de inwoners van WZC ter Kimme een belevingstafel aankopen. Via crowdfunding hopen ze een bedrag van 4.500 euro in te zamelen.

De tafel zorgt ervoor dat ouderen, minder mobiele personen, samen op een prettige, vrolijke en aanstekelijke manier geprikkeld worden om hun hersenen en fijne motoriek te stimuleren. De Welzijnsraad stort via de crowdfunding een bedrag van 1.000 euro om de VVTK te steunen in dit project. Door de steun van de Welzijnsraad via deze crowdfunding, willen ze bijdragen aan het welzijn en de levensvreugde van de inwoners van WZC Ter Kimme.

De VVTK hebben een beroep gedaan op een projectoproep van ‘Streekmotor23’ om deze aankoop te realiseren. ‘Streekmotor23’ is een onderdeel van het ‘Streekfonds Oost-Vlaanderen’ dat lokale projecten in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek ondersteunt. Zij brengen mensen en middelen bijeen om lokale non-profit projecten te steunen en helpen, zodat geld kan ingezameld worden voor het project via crowdfunding of publieksfinanciering. De vereniging heeft dit lokaal project ‘Samen Beleven’ ingediend bij het Streekfonds en werd geselecteerd door de jury om van start te gaan. Het Streekfonds verdubbelt uiteindelijk het opgehaalde bedrag, dankzij de financiële steun van sponsors en partners, waardoor de vrijwilligers een totaal van 9.000 euro zouden kunnen bekomen.

De tafel beschikt over speciale programma’s die zorgen voor ontspanning en verbinding, geheugentraining, liedjes van vroeger, herkenbare beelden, kleurplaten, logo en kiné. Kortom, de deelnemers worden uitgedaagd om spelenderwijs actiever te worden door staand en zittend een spel te spelen, waarbij ze het scherm aantikken en op die manier ook meer bewegen. De tafel, op wieltjes, kan overal opgesteld worden en zowel binnen als buiten gebruikt worden. Iedereen kan betrokken worden bij de activiteiten, het werkt aanstekelijk en iedereen is nieuwsgierig om mee te doen.

De vrijwilligersvereniging VVTK heeft reeds tal van acties georganiseerd waaronder een pannenkoekenverkoop, zomerbar, kerstmarkt … om meer middelen te voorzien voor de bewoners van WZC Ter Kimme in Sint-Lievens-Houtem. Met de opbrengst van deze acties werd al een elektrische rolstoelfiets aangekocht. Deze fiets werd heel enthousiast onthaald en er zijn al veel fietstochtjes mee gemaakt. Ze hopen met de aankoop van deze tafel datzelfde enthousiasme bij de bewoners op te wekken en hiermee mensen te verbinden, het gezellig te maken en te zorgen voor meer sfeer en samenhorigheid tussen bewoners, bezoekers en familieleden.

Het ‘Streekfonds Oost-Vlaanderen’ is onderdeel van de Koning Boudewijnstichting. Deze bewaakt de processen en procedures en zorgt voor de contracten met de ingediende projecten. Ze voorziet ook fiscale attesten voor giften vanaf 40 euro tijdens de crowdfunding die loopt tot zaterdag 15 juni 2024. Je kan de actie steunen door te surfen naar https://projecten.streekfondsoostvlaanderen.be/nl-NL/project/sint-lievens-houtem-samen-beleven.

Info: vvtk@terkimme.be 

Naar top