Bekendmaking openbaar onderzoek

Voorlopig ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan en het ontwerp plan-MER voor de Vervoerregio Vlaamse Ardennen

Het openbaar onderzoek loopt van maandag 18 september t.e.m. donderdag 16 november 2023

De vervoerregio Vlaamse Ardennen heeft een voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan uitgewerkt. Dat plan legt de globale mobiliteitsvisie voor de komende 10 jaar (met een doorkijkperiode van 30 jaar) vast voor de vervoerregio op een strategisch niveau, voor alle vervoerswijzen. In dit voorlopig ontwerp werd rekening gehouden met het Ontwerp plan-MER. Dat beschrijft de mogelijke milieueffecten van het voorlopig Ontwerp Regionaal Mobiliteitsplan.

Met het Regionaal Mobiliteitsplan zet Vlaanderen in op een efficiënter, duurzamer en flexibeler vervoer waarin het combineren van verschillende vervoersmiddelen centraal staat. Voor de realisatie van basisbereikbaarheid werden de 300 Vlaamse steden en gemeenten opgedeeld in 15 vervoerregio’s. Binnen deze vervoerregio’s werken de gemeenten samen een mobiliteitsplan uit, specifiek voor hun regio.

De vervoerregio Vlaamse Ardennen is samengesteld uit: Brakel, Geraardsbergen, Herzele, Horebeke, Kluisbergen, Kruisem, Lierde, Maarkedal, Oosterzele, Oudenaarde, Ronse, Sint-Lievens-Houtem, Wortegem-Petegem, Zottegem en Zwalm.

Te raadplegen documenten:

Opmerkingen kan je uiterlijk tegen donderdag 16 november 2023 bezorgen:

•    via vervoerregio.vlaamseardennen@vlaanderen.be;
•    via schriftelijke aflevering tegen ontvangstbewijs op het gemeentehuis van Sint-Lievens-Houtem, Marktplein 3.

Het mobiliteitsplan van Vervoerregio Vlaamse Ardennen kwam tot stand dankzij de medewerking van vele, verschillende betrokkenen. Stakeholders kwamen meermaals samen voor analyses over specifieke onderwerpen. Online bevragingen vonden plaats bij burgers, stakeholders en raadsleden. Daarnaast waren er regelmatig intense meetings met ambtenaren en beleidsmakers. Dit alles heeft geleid tot het plan dat nu voorligt.

Wil je meer weten over het regionaal mobiliteitsplan?

Wil je meepraten over het regionaal mobiliteitsplan?

Info: www.vlaanderen.be/basisbereikbaarheid/vervoerregios/vervoerregio-vlaamse-ardennen/openbaar-onderzoek-vervoerregio-vlaamse-ardennen

Naar top