20 jaar NEC

NEC De pastorie blaast 20 kaarsjes uit!

Op zondag 28 april 2024 van 14 tot 17 uur, tijdens het kermisweekend van Zonnegem, is er heel wat te beleven in en rond de pastorie van Zonnegem.

Roofvogeldemonstratie

De boomgaard en weide, die deel uitmaken van de erfgoedsite, zijn het ideale kader om het bredere publiek te laten kennismaken met roofvogels. Deze maken deel uit van het dagelijks leven rond de pastorie, maar zelden kan je ze van dichtbij bewonderen. Je komt te weten hoe ze leven, wat ze eten en hoe ze jagen.

Scharrelkunst

Scharrelkunst is de magie van iets te creëren met een aantal basiszaken uit de natuur. Ga, samen met gidse Patricia, op zoek naar stokjes, steentjes, nootjes of blaadjes en tover deze om in mandala’s en andere kunstwerken.

Scholenwerking

De coördinator geeft uitleg over de scholenwerking van het NEC. Er wordt een blik achter de schermen gegund en ook ouders mogen (terug) ervaren hoe het is om op bezoek te komen in het NEC. Ga met je kinderen op pad met loeppotjes, determineerkaarten, kompas …

Geocaching

Geocachecoach Eddy leert jou de tips en tricks over geochaching en gaat met geïnteresseerden op zoek naar de vier caches die verstopt liggen op het pastoriedomein.

Mottennacht

Op zaterdagavond 27 april van 21 uur tot middernacht, zal Chris Piccini, entomoloog en voorzitter Jeugd Afdeling VVE (www.phegea. org) motten/nachtvlinders vangen op het pastoriedomein.

Wie op zondag 28 april tussen 14 en 17 uur langskomt, kan de vangst bewonderen.

Deze activiteit wordt voor de vierde keer georganiseerd in samenwerking met NEC De Pastorie. Er is al een trouw publiek dat langs kwam op vorige avonden, maar we hopen nieuwe mensen te ‘verwonderen’ met deze verrassende beestjes.

Naar top