Academie Beeldende Kunsten

Kinderen van 6 tot 11 jaar worden via de beeldende kunst aangezet tot creëren en experimenteren met allerlei materialen en technieken. Er is steeds ruimte voor het speelse en het toevallig ontdekte. De kinderen leren dat beeldende kunst een taal is waarmee je kan tonen wat je voelt. Wat is kunst? Moet kunst mooi zijn? Is mooi of lelijk voor iedereen hetzelfde? 

Iedereen heeft zijn eigen beeldtaal. De verbeelding van de kinderen wordt geprikkeld door onderwerpen uit hun eigen leefwereld te halen. Ze ervaren de voldoening van zelf iets te creëren dat er eerst niet was. 

In de 3de graad (12 tot 18 jaar) worden de leerlingen op een creatief spoor gezet. Daartoe kan de hedendaagse beeldtaal een inspiratiebron en leidraad zijn. Ze worden gestimuleerd om bewust te kijken naar de wereld om zich heen. Vanuit hun interesses worden de leerlingen individueel begeleid om hun ideeën vorm te geven, zowel vlak als ruimtelijk. De 3de graad kan een creatieve aanvulling zijn voor het dagonderwijs, maar ook een voorbereiding op hoger kunstonderwijs. 

Volwassenen kunnen in de 4de graad schilderkunst terecht. Na een inwijding van een meer klassiek technische aard, volgt een experimentele fase waarbij de artistieke persoonlijkheid van het individu benadrukt wordt. 

Locatie 

Academie Beeldende Kunst, Fabrieksstraat 19, Sint-Lievens-Houtem 

Kostprijs 

  • Jongeren van 6 tot 17 jaar: 74 euro, verminderd tarief (meer info op deze pagina): 49 euro 
  • Volwassenen van 18 tot 24 jaar: 145 euro 
  • Volwassenen (+ 24 jaar): 343 euro, verminderd tarief (uitsluitend met geldig attest): 145 euro 

Inschrijven 

Online inschrijven van 1 juni tot 30 september via www.sabkzottegem.be 

Gratis proefles tijdens de eerste maand van september 

Praktische info 

Stedelijke academie voor Beeldende Kunst Zottegem
T 09 364 64 81-82
secretariaat@sabkzottegem.be 

Naar top