Afstandsverklaring 125kg

Standaard mag elk gezin per kalenderjaar de eerste 125 kilogram recycleerbaar afval gratis brengen. Dit is bedoeld om het gezin geen twee keer te laten betalen voor afval waarvoor bij aankoop reeds een recyclagebijdrage is betaald. Nadat een gezin 125 kilogram recycleerbaar afval heeft gebracht, wordt elk volgend bezoek betalend, voor alle afval! Deze vrijstelling krijg je automatisch. Je hoeft er niets voor te doen.

Sommige klanten zijn niet akkoord met de regeling van de 125 kilogram vrijstelling. Zij willen op elk moment van het jaar gratis terecht kunnen met onder andere een koelkast, een fles frituurolie of een autoband. Sinds 2014 kan daarvoor een afstandsverklaring ondertekend worden, die jou en je gezin dat recht geeft. Voorwaarde is wel dat je deze afvalstoffen (uit de lijst hieronder) aanvoert zonder dat er andere afvalstoffen bij zitten. Je verliest dan natuurlijk wel je recht om ander recycleerbaar afval gratis te brengen.

Via de afstandsverklaring kan je afstand doen van je 125 kilogram recycleerbaar afval en bepaalde afvalsoorten gratis en onbeperkt naar het recyclagepark brengen:
- afgedankte elektrische en elektronische apparaten (AEEA)
- plantaardige oliƫn en vetten
- matrassen
- motorolie
- autobanden (maximum 4)
- autobatterijen
- batterijtjes
- Klein Gevaarlijk Afval (KGA)

Opgepast! Je mag tijdens zo'n bezoek geen ander afval dan uit deze lijst meebrengen.
Anders betaal je vanaf de eerste kilogram.

Meer informatie vind je hier.

Naar top