Algemene info speelplein De Ravotter

Een fantastische groep animatoren zet zich ook dit jaar weer in om kinderen en jongeren een geweldige tijd te geven met veel zorg, leuke activiteiten en eindeloos veel speelplezier.

Ook tieners hebben nood een leuke plek om zich te amuseren tijdens de vakantie. Daarom werd de werking van Speelplein De Ravotter uitgebreid en hopen we hiermee ook jongeren van 13 t.e.m. 15 jaar een geweldige tijd te bezorgen. Jeugdhuis Reflex is de perfecte ‘hub’ om jongeren samen te brengen deze zomer. Van daaruit duiken we dagelijks samen het avontuur in, met geplande activiteiten door onze animatoren, door in te gaan op de ideeën van onze jongeren zelf en met aanvullingen van fantastische workshops van externe organisatie.

Wie?

Speelplein De Ravotter wil kinderen en jongeren van 5 tot en met 15 jaar uit Sint Lievens-Houtem en omstreken een spetterende vakantie bezorgen.

De Ravotter is onderverdeeld in twee werkingen met verschillende leeftijdsgroepen: de speelpleinwerking en de tienerwerking.

Speelpleinwerking De Ravotter:

  • Groep 1 voor kinderen van 5 tot 6 jaar (2017 - 2018)
  • Groep 2 voor kinderen van 7 tot 8 jaar (2015 - 2016)
  • Groep 3 voor kinderen van 9 tot 12 jaar (2011 - 2014)

Tienerwerking:

  • Tieners van  13 tot 15 jaar (2008 - 2010)
Wat?

De animatoren zorgen voor een gevarieerd aanbod: knutselen, ravotten, groepsuitdagingen, een quiz of iets lekker sportief, zowel activiteiten op het speelplein als daarbuiten. Kinderen en jongeren worden aangespoord om deel te nemen aan de activiteiten, maar worden hiertoe niet verplicht. 

Waar?

De speelpleinwerking wordt georganiseerd in de lokalen van Gemeenteschool De Zonnevlier.
De tienerwerking gaat door in Jeugdhuis Reflex op de Fabriekssite.

Wanneer?

Tijdens zomervakantie van 3 juli t.e.m. 25 augustus en niet op feestdagen.  

Elke weekdag activiteiten van 9 t.e.m. 16 uur en opvang van 7 t.e.m.18.30 uur
(geen opvang bij de tienerwerking) 

 Omdat het niet leuk is om midden in een activiteit gestoord te worden, vragen we onze uren te respecteren, tenzij het om gegronde redenen echt niet kan. Laat dit dan graag vooraf weten aan de hoofdanimator.

Kostprijs

Een dagje speelplein kost 5 euro per inschrijving (voor- en na-opvang inbegrepen). 

Inschrijven

Inschrijven doe je het best online en kan vanaf donderdag 4 mei 2023, om 18 uur.  
Meer info in verband met inschrijven via onze webshop vind je hier

Het speelplein is er voor iedereen!

Iedereen heeft recht op een fijne vakantie! Daarom streven we graag naar een inclusieve speelpleinwerking waar iedereen terecht kan. We reiken de hand uit, staan open voor dialoog en zoeken samen naar de meest geschikte omstandigheden voor ieder kind. We laten onze animatoren hier in ondersteunen door een zorg-animator met relevante ervaring. Heeft jouw zoon/dochter extra zorg noden? Neem vooraf contact op met de jeugddienst.

Naar top