Buitenspeeldag

Dat is een groot feest op 5 locaties met eindeloos veel speelplezier! 

Op woensdag 17 april 2024 is het opnieuw Buitenspeeldag in Sint-Lievens-Houtem. Deze dag worden kinderen aangemoedigd om buiten te spelen en zenden de populaire tv-zenders geen kinderprogramma’s uit. Op de Buitenspeeldag zetten we de buitenspeelplekken in onze gemeente extra in de kijker. Buiten spelen vinden we als gemeente zeer belangrijk en daar zijn tal van redenen voor: het is goed voor je ontwikkeling, je wordt gelukkig in de natuur, je leert er samen spelen, nieuwe vrienden maken en nog zoveel meer. We genieten deze namiddag allemaal samen van het plezier van buiten spelen op onze leuke buitenspeelplekken. Maar er zijn ook heel wat extra's waar je gratis aan kan deelnemen om er weer een onvergetelijke dag van te maken.

Alle locaties en enkele activiteiten die je kan verwachten:

  • Speelterrein in de Kerkkouterstraat in Bavegem: leuke creatieve workshops, glittertattoos, kindergrime, zeepbellen …
  • Speeltuin en speelstraat in het Rot in Letterhoutem: leuke knutselopdrachtjes, bamboe bouwbox, springkasteel, kubb, creatieve spelimpulsen …
  • Op de Fabriekssite in Sint-Lievens-Houtem: mix aan allerlei sport en spel, springkastelen, creatieve workshops, leeshoekje …
  • Speelpleintje Vlierzele Dorp: kindergrime, open circusaanbod, magie workshops, goochelaar, picoo’s, reuzespelen …
  • Aan NEC De Pastorie in Zonnegem: unieke Takkeknikkerbaan, Archery Tag, Blinde Blotevoetenpad …

De Buitenspeeldag is een rookvrij evenement van de gemeente. Sinds vorig jaar zetten we ons als gemeente in om ervoor te zorgen dat ieder kind rookvrij kan opgroeien. Daarom roepen we iedereen op om niet te roken in het bijzijn van kinderen tijdens deze mooie dag.

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste nieuwtjes over deze dag? Volg dan zeker de jeugddienst op alle sociale media of check het Facebookevenement.

Naar top