Cadeaucheque

Je zoekt een leuk, aangenaam, lekker, geurig, kleurig, bruikbaar geschenk maar je hebt geen inspiratie? Of je wil iets geven van eigen bodem, of iets met de boodschap: dit is van Sint-Lievens-Houtem? De gemeentelijke cadeaucheque of 'Livinuscheque' zoals we hem hebben genoemd, is dan een prima idee!

De Livinuscheque is een waardebon waarmee je kan betalen bij de deelnemende handelaars in de gemeente (lijst versie januari 2023). De deelnemers zijn herkenbaar aan de raamsticker met als boodschap ‘Livinuscheque - deelnemende handelaar’.

De Livinuscheque is te koop aan de balie van de dienst burgerzaken in het gemeentehuis, tijdens de openingsuren. Je bepaalt zelf het bedrag: 5 euro, 10 euro of 25 euro, of een combinatie ervan. Wenst u een groot bedrag aan te kopen, contacteer dan eerst de dienst Burgerzaken , dit kan telefonisch T 053 60 72 22  of via email:  bevolking@sint-lievens-houtem.be. Hierdoor kunnen de cheques op voorhand klaargemaakt worden. 

Voordelen

  • Je bepaalt zelf het bedrag.
  • Je kan met de cheque al bij veel lokale handelaars terecht. 
  • De cheques zijn 1 jaar geldig.
  • Je ondersteunt er de lokale handelaars en dienstverleners mee.

Oproep aan de handelaars

De gemeenteraad heeft in zitting van 30 oktober 2014 het reglement goedgekeurd voor de uitgifte van de Livinuscheques.
Deze cheques zullen een extra stimulans bieden om in onze eigen gemeente aankopen te doen. Daarvoor rekenen we op de medewerking van de handelszaken. Iedere handelaar kan gratis deelnemen door zich te registreren (zie formulier onder digitaal loket). Alle kosten voor deze actie zijn ten laste van het gemeentebestuur. 

Bij aankoop van een Livinuscheque wordt een overzicht meegegeven van alle deelnemende handelaars.
Je ontvangt als deelnemer een raamsticker en een affiche om de cheque te promoten. Regelmatig zal de gemeente ook zelf promotie voeren voor de Livinuscheque. Je geniet dus mee van deze reclame.

Uitbetaling aan de handelaars

Je vult het aanvraagformulier tot uitbetaling van de cheques in en dient het formulier, samen met de controlestroken van de cheques, in bij de gemeentelijke dienst lokale economie. De dienst zorgt verder voor de uitbetaling van de cheques aan de handelaars.
Hou als handelaar zelf een kopie van het aanvraagformulier bij, evenals het deel van de cheque waar je de controlestrook hebt afgenomen voor de gemeente. Zo kan je de betaling controleren aan de hand van de eigen documenten.

Naar top