Deelmobiliteit

Het aanbod aan deelmobiliteit breidt uit in Sint-Lievens-Houtem. De kans dat je een standplaats met 1 of meerdere deelauto’s vindt in jouw buurt wordt steeds groter. Op deze pagina vind je hier alle informatie over.

Wat is deelmobiliteit?

Deelmobiliteit, dat is het delen van vervoersmiddelen tussen gebruikers. Voor korte termijn krijg je toegang tot een van de vervoersmiddelen wanneer je die nodig hebt. Dat kan een deelauto zijn en binnenkort misschien zelfs een deelfiets in jouw buurt, stad of gemeente. Deelmobiliteit draagt bij aan een CO2-reductie en laat de parkeerdruk dalen (minder auto’s).

Deelmobiliteit en Hoppin

Deelmobiliteit is één van de sleutels binnen het ruimer Hoppin-verhaal dat wordt aangestuurd vanuit Vlaanderen, en dat gaat over het combineren van verschillende vervoersmiddelen (openbaar vervoer, flexbussen, deelfietsen, deelauto’s, collectieve taxi’s, …). Voor alle informatie over Hoppin verwijzen we jullie door naar hoppin.be.

Waar kan je een deelwagen vinden?

In Sint-Lievens-Houtem kan je gebruikmaken van het autodeelsysteem Valckenier Share. Op het marktplein zijn er 2 deelauto's beschikbaar, in Letterhoutemdorp vind je 1 deelauto.
In het kader van de klimaatambities van de gemeente kiezen we bewust voor elektrische voertuigen. We werken ook samen met andere gemeentebesturen in de buurt.

Bereken jouw autodeelvoordeel op www.savewithcarsharing.be.
Meer informatie vind je op de website www.autodelen.net en www.deelmobiliteitvlaamseardennen.be.

Downloads

Naar top