Digitale schattenjacht - Geocaches

Wat dacht je van een digitale schattenjacht in de omgeving van het NEC De Pastorie?

In de omgeving van het Natuureducatief Centrum (NEC) werden 4 caches of schatten verstopt: telkens een waterdicht(e) doos(je) met daarin een logboek en schat met focus op de omgeving.

Wil je op zoek gaan naar deze caches? Surf dan naar www.geocaching.com, installeer de geocach-applicatie op je I- of smartphone, zoek vervolgens via de geocach-website de coördinaten van de schatlocaties op en ga op jacht.

Vind je een schat, schrijf dan je naam en je indruk van de omgeving in het logboek en trakteer jezelf met 1 geschenkje uit de schatkist. Sluit de doos terug goed af, plaats ze terug op exact dezelfde plaats en ga op zoek naar de volgende schat. Zo beleven schattenjagers die na jou komen er nog evenveel plezier aan.

Door op schattenjacht te gaan ontdek je meteen de prachtige natuurlijke omgeving van ‘De Pastorie’. Kan de omgeving je inspireren tot een kunstwerk? Experimenteer en stuur een foto van je creativiteit de wereld in. Laat tijdens je zoektocht geen afval achter en geniet met respect voor planten en dieren.

Het volledige domein, met uitzondering van de binnenkoer van de pastorie, is toegankelijk via de ingang langs de Halleweg 15, Zonnegem en vrij te bezoeken tussen zonsop- en zonsondergang. Parkeren moet gebeuren buiten het domein.

Naar top