Gratis (ver)bouwadvies

Is jouw woning klaar voor de toekomst?

Wie duurzaam (ver)bouwt, wint altijd: meer wooncomfort, lagere energiekosten én een leefbare woonomgeving. Om duurzaam te (ver)bouwen met goed gekozen materialen, in de meest aangewezen volgorde van werken en daarbij ook van alle beschikbare premies te kunnen genieten, is deskundig advies cruciaal. Daarom maakt het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen van de Provincie Oost-Vlaanderen samen met de gemeente advies toegankelijk en gratis voor alle Oost-Vlamingen.

Gratis!

In bijna alle Oost-Vlaamse gemeenten kan je als particuliere woningeigenaar gratis bouw- of renovatieadvies krijgen. Sint-Lievens-Houtem en het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen nemen samen de volledige kost op zich.

Een adviseur spreekt met jou af en helpt je vooruit in een persoonlijk, telefonisch adviesgesprek of komt zelfs in jouw woning op adviesbezoek. Tijdens zo’n renovatieadvies aan huis maakt de adviseur een stappenplan voor jouw duurzame verbouwing. Na afloop ontvang je een uitgebreid adviesverslag met alle informatie op maat van jouw woning. Vervolgens kan je – indien gewenst -ook gratis beroep doen op onze gratis renovatiebegeleider die je helpt bij het opvragen en vergelijken van offertes en het vinden van de meest geschikte aannemers.

Ook tijdens de uitvoering van de werken blijft jouw renovatiebegeleider beschikbaar voor vragen of een ‘second opinion’. Bovendien helpt hij/zij jou met de aanvraag van alle premies waarop je recht hebt.

Nieuwbouw?

Met nieuwbouwplannen kan je terecht op kantoor voor een uitgebreid persoonlijk adviesgesprek. Op die manier werken we aan klimaatgezonde, duurzame en toekomstbestendige woningen tegen 2050. Meer info vind je op www.bouwwijs.be/bouwadvies.

Mijn warm huis

Er is ook de online tool ‘mijn warm huis’ waar je zelf kan berekenen hoe energiezuinig je huis is. Beantwoord enkele eenvoudige vragen, de tool doet de rest.

Een eenvoudig en gepersonaliseerd stappenplan geeft per ingreep een overzicht van de geschatte investeringskost, de beschikbare premies en de jaarlijkse energie- en CO2 besparing.

Bereken het zelf!

Vragen?

Meer informatie vind je op de website van het Steunpunt Duurzaam Wonen en Bouwen.

Vraag nu gratis en vrijblijvend bouwadvies of renovatieadvies.

Of neem contact met het infoloket voor specifieke (bouwtechnische) vragen.

Downloads

Naar top