Heraanleg Eilandbos

In het hart van onze gemeente ligt Eilandbos, een stukje groen midden in het centrum. Binnenkort start de heraanleg van dit gebied. Op deze manier wordt dit mooi stukje groen een ontmoetings- en speelruimte voor jong en oud in een rustige en natuurlijke omgeving.

Maandag 17 april 2023 startten de werken voor de herinrichting van Eilandbos en de omgeving van de sporthal. Voor de eerste fase werd de zone tussen het Marktplein en de Livinusbrug (het pad naast de kerk) afgesloten. Fase 1 is ondertussen afgerond. De grasdallen aan de oprit van de kerk worden nog ingezaaid.

Woensdag 20 september 2023 startte fase 2 op. Er wordt een integraal toegankelijke doorgang voorzien, via een open groene vlonderverbinding van Eilandbos naar het cultuur- en sportcentrum en verder naar het Marktplein.

Tijdens fase 3 zal een basketbalplein aangelegd worden aan de achterzijde van de sporthal. Voor de kleinste inwoners wordt een avontuurlijk speelterrein ingericht aan de achterzijde van de bibliotheek, met de integratie van
meerdere groenelementen.

Gemeente Sint-Lievens-Houtem

Gemeente Sint-Lievens-Houtem

Naar top