Jeugdateliers

Verschillende schildertechnieken aanleren en met de werken een tentoonstelling opbouwen, van een houten pallet een moestuin of vliegtuig maken, je eigen graffitinaam bedenken en logo ontwerpen, cartoontekenen en een eigen stripverhaal maken, … Enkele voorbeelden van projecten waar het voorbije jaar aan gewerkt werd.

Een ondertussen vaste waarde in onze Kreazolder, zijn de jeugdateliers: op woensdagnamiddag creatieve projecten uitwerken met specialisten in hun vak. Sinds enkele jaren kiezen we ervoor maximaal in te zetten op deze expertise en werken we aan de hand van verschillende lessenreeksen, verspreid over het schooljaar. We werken rond één specifiek thema in elke reeks. Dat kan rond een bepaald onderwerp zijn, maar ook rond een bepaalde techniek of soort materiaal. Pik er de thema’s uit die jou interesseren of ga voor het volledige aanbod en dompel je een heel jaar onder in allerhande verschillende werkvormen. Uiteraard zorgen we voor een gekend aanspreekpunt en een vaste begeleider. Het belooft alweer een uitdagend creatief jaar te worden!

Doelgroep en tijdstip

5 lessenreeksen verspreid over het schooljaar

Van 13 tot 14.45 uur voor kinderen tussen 9 en 12 jaar

Van 15.15 tot 17 uur voor kinderen tussen 6 en 8 jaar

Reeks 1: Papier - 13 september t.e.m. 18 oktober (6 lessen)

We starten het creatief jaar letterlijk met een leeg blad papier. Waar komt het vandaan? Hoe wordt papier eigenlijk gemaakt? We staan stil bij dit proces om daarna te ontdekken dat je zoveel meer kan met dat blaadje dan enkel op schrijven of tekenen.

Reeks 2: Media - 8 november t.e.m. 13 december (6 lessen)

Media: ben je geboeid door apps, smartphones, computers en wil je leren hoe je hier ook creatief mee aan de slag kan? Leer filmpjes maken, werken met allerlei apps, online muziek maken en tekenen aan de hand van media.

Reeks 3: Schilderkunst met een streepje muziek - 10 januari t.e.m. 7 februari (5 lessen)

Wat niet mag ontbreken in de Kreazolder is een reeks rond schilderen. Je leert verschillende schildertechnieken en ontdekt welke rol muziek en poëzie kan spelen in jouw schilderwerken.

Reeks 4: Atypische beeldende kunst - 21 februari t.e.m. 27 maart (6 lessen)

Bij beeldende kunst denk je waarschijnlijk eerst aan beeldhouwwerken en schilderijen.  Maar beeldende kunst is eender welke vorm van kust waarbij de afbeelding of het visuele centraal staat. Tijdens deze lessenreeks gaan we op zoek naar atypische vormen van beeldende kunst. Je leert een werk maken uit beton, maar ook nadenken over de impact die je werk kan hebben, door het bv. op een publieke plaats te zetten of actief in de publieke ruimte kunst te gaan maken. Dit belooft een unieke lessenreeks te worden!

Reeks 5: Natuur en wetenschap - 8 mei t.e.m. 12 juni (6 lessen)

Misschien niet meteen onderwerpen die je aan kunst en creativiteit zou linken, maar waar heel wat mee te beleven valt. Tijdens deze lessenreeks trek je de natuur in om geïnspireerd te worden en materiaal te verzamelen. Daarnaast test je heel wat wetenschappelijke proefjes, waarna we alle kennis samenbrengen om een uniek werk te maken. Wie weet ontdek je wel een nieuwe groene energiebron?

Locatie

CC De Fabriek, Fabrieksstraat 19, Sint-Lievens-Houtem

Kostprijs

Basistarief: 30 euro per lessenreeks
Kansentarief: 6 euro per lessenreeks (UiTPAS)

Inschrijven

Online via de webshop vanaf donderdag 17 augustus 2023 om 10 uur (afzonderlijk inschrijven per reeks).

Naar top