Kortparkeren

Blauwe zone

In Sint-Lievens-Houtem is de parkeertijd op en rond de marktzone, de Fabrieksstraat en de Edgard Tinelstraat beperkt omdat deze straten in een blauwe zone liggen. In deze zone is het verplicht om de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen te leggen. De locaties waar het gebruik van een parkeerschijf verplicht is, herken je aan de blauwe verkeersborden met de witte P en het symbool van een parkeerschijf. De borden werden geplaatst aan de grenzen van de zone. Bij het binnenrijden van deze blauwe zone, is een thermoplast aangebracht op de rijweg.

Wanneer de parkeerschijf gebruiken?

In de blauwe zone is het gebruik van de parkeerschijf verplicht van 9 uur tot 18 uur, alle dagen behalve op zon- en feestdagen. Op en rond de marktzone en in de Edgard Tinelstraat kan je 2 uren parkeren. In de Fabrieksstraat kan je maximum 30 minuten parkeren.

Hoe de parkeerschijf gebruiken?

De indeling op de parkeerschijf gebeurt in stappen van een half uur. Plaats de pijl van de parkeerschijf op het streepje dat volgt op het tijdstip van aankomst. Kom je bijvoorbeeld om 12.06 uur aan, dan plaats je de pijl op 12.30 uur. Leg de parkeerschijf duidelijk zichtbaar achter de voorruit van de wagen.

Geen parkeerschijf of langer geparkeerd dan de schijf aanduidde? Dan kies je automatisch voor het dagtarief van 17 euro. Het bedrijf Group Indigo werd door de gemeente aangesteld om controle uit te voeren.

Langer parkeren?

Voor langparkeerders is er parkeergelegenheid in de Hofkouter. Er zijn 148 parkeerplaatsen voorzien. De parking bevindt zich op 3 minuten wandelafstand (100 m) van het Marktplein.

Parkeerfaciliteiten voor personen met een beperking

Binnen de blauwe zone werden 19 parkeerplaatsen voorzien voor personen met een beperking.
De opgelegde parkeertijd geldt niet voor de voertuigen die gebruikt worden door personen met een handicap wanneer de speciale kaart is aangebracht op de binnenkant van de voorruit of, als er geen voorruit is, op het voorste gedeelte van het voertuig. Een parkeerschijf is niet nodig in dit geval.

Vragen of betwistingen?

Voor vragen of betwistingen kan je contact opnemen via parkeren.sintlievenshoutem.be@streeteo.com.

Naar top