Livinustocht

De oorsprong van de Livinustocht vinden we terug in 2007

In 2007 was het 1.000 jaar geleden dat de overblijfselen van de heilige Livinus naar Gent werden overgebracht. Tijdens de eeuwfeesten werd dat uitbundig gevierd en bij die gelegenheid werd de historische processie in een modern jasje tot leven geroepen.

De moderne Livinustocht was geboren. Een stevige wandeling vanaf de Gentse Sint-Baafsabdij naar het Marktplein in Sint-Lievens-Houtem. Een tocht van maar liefst 35 km. Maar wie dat net te veel vindt, kan eveneens starten in Gontrode (22 km) of in Oosterzele (15 km).

De toekomst van de Livinustocht veilig gesteld

Vorig jaar maakten de Livinusstappers, de oorspronkelijke initiatiefnemers, bekend dat de editie van 2022 hun laatste zou zijn. Ze werden immers allemaal een dagje ouder. Gelukkig nam een vernieuwde kerngroep, met steun van de gemeente, het roer over en dat zorgt voor een nieuwe dynamiek en frisse wind.

Op zondag 25 juni vindt voor de 20ste keer de Livinustocht plaats

De historische wandeltocht van Gent naar Sint-Lievens-Houtem biedt dankzij drie verschillende startplaatsen, zowel voor gevorderde wandelaars als families, wandelplezier. Al lijkt de Livinustocht gewoon één van de vele wandelingen die Vlaanderen rijk is, toch heeft ze net dat tikkeltje meer dankzij de verankering met de lokale geschiedenis van Sint-Lievens-Houtem.

De Livinustocht is een prachtige én historische wandeling vanuit Gent (Sint-Baafsabdij) naar Sint-Lievens-Houtem (Marktplein via de Sint-Livinuskapel).

Er is keuze uit drie afstanden. Starten kan in Gent (35 km), Gontrode (22 km) of Oosterzele (15 km). Er is busvervoer voorzien naar de drie startplaatsen vanuit Sint-Lievens-Houtem.

Wat is er inbegrepen?

  • Busvervoer vanuit Sint-Lievens-Houtem naar de startplaats van de wandeltocht.
  • Gratis sticker voor het wandelboekje en als souvenir.
  • Verzekering wandelaars.
  • Gratis consumptie in de rustposten van Gontrode en Oosterzele (belegde broodjes verkrijgbaar aan 1,50 euro in de rustpost van Oosterzele).
  • Gratis bevoorrading onderweg.
  • Gratis after-drink op de markt aangeboden door de gemeente.

Er worden geen reservaties of telefonische inschrijvingen aangenomen. De inschrijving is pas definitief na ontvangst van betaling.

Meer info kan je terugvinden op de website van de Livinusstappers.

Inschrijven

Enviso Ticketing Widget :host { --enviso-primary-color:#99a215; --enviso-secondary-color: #99a215; font-family: 'Maven Pro';Arial }
Naar top