Muziekcentrum

Al van heel jonge leeftijd kan muziek een rol spelen in de leefwereld van een kind. Daarom wordt in het Muziekcentrum al voor de jongsten (uit de 2e en 3e kleuterklas) de cursus Muziek en Spel aangeboden. 

Kinderen uit het 1e en 2e leerjaar kunnen een cursus Muziekinitiatie volgen. De aanpak blijft nog steeds speels en gericht op plezier. Toch wordt er al meer gericht gewerkt en komen de kinderen met verschillende aspecten van muziek in contact. Ze leren een heleboel instrumenten van dichtbij kennen en ontdekken verschillende muziekstijlen, zodat ze zich bewust kunnen voorbereiden op hun instrumentkeuze. Creativiteit, muziek, oriëntatie en plezier zijn de sleutelwoorden van deze cursus. 

Vanaf het 1e/2e leerjaar kunnen kinderen, jongeren en volwassenen in het Muziekcentrum terecht voor het aanleren van een instrument. Gitaar, drum, piano, viool … zijn de meest populaire instrumenten. Maar ook minder evidente instrumenten en zangles behoren tot de mogelijkheden. Het Muziekcentrum gaat daarbij uit van de persoonlijke verwachtingen en ambities van de leerling. Er wordt dus een traject op maat aangeboden. 

Het popkoor is een bijzondere formule waarbij kinderen (vanaf het 2e leerjaar) samen hun favoriete nummers leren zingen in een koor en onder begeleiding. 

Jongeren en volwassenen die al enkele jaren instrumentervaring hebben, kunnen een plaats bemachtigen in een van onze Pop&Rockbands. Een vaste bandcoach neemt de begeleiding in handen. Samen met de andere leerlingen wordt gekozen voor, en gewerkt aan, een repertoire. Het spelen in een band is de ultieme droom van vele mensen en krijgt hier concreet vorm. 

Tijdens de jamsessies krijgt iedereen de kans om zijn/haar vaardigheden te laten zien op het podium van de Garage. 

Locatie 

Muziekcentrum vzw, Kerkkouterstraat 62, Bavegem 

Kostprijs 

185 euro voor individuele lessen, 140 euro voor groepslessen. 

Een reeks van 10 lessen bedraagt 75 euro voor een individueel traject, 

55 euro voor een groepstraject. 

Inschrijven 

Inschrijven: online in de loop van augustus. 

Naar top