Nieuws

26 nieuwsberichten gevonden.

Halve marathon Erpe-Mere

Op zondag 8 oktober 2023 organiseert' VZW Bust en Dust' de halve marathon van Erpe-Mere. Er is een korte passage in Sint-Lievens-Houtem, namelijk in de Diepenborgstraat en de Hazenakkerstraat in Zonnegem.

COVID-19 herfstrategie

Midden september is de nieuwe COVID-19 vaccinatiecampagne opgestart. Voor de herfststrategie tegen COVID-19 volgt Vlaanderen het advies van de Hoge Gezondheidsraad nauw op.

Nachtvlindernacht

Tijdens de nacht van de duisternis, op zaterdag 14 oktober, nemen we je mee in de wereld van nachtvlinders.

Gemeenteraad en OCMW-raad

De volgende zitting van de gemeenteraad en OCMW-raad vindt plaats op woensdag 27 september om 20 uur in de raadzaal van het gemeentehuis

Kom op en wandel tegen kanker

Op zondag 8 oktober 2023 zal de wandeling 'Kom op en wandel tegen kanker' plaatsvinden in Vlierzele. Voor een vlot verloop en veilig verkeer zijn er tijdelijke verkeersmaatregelen ingevoerd.

Afval weggooien? Wij letten op!

Om extra inspanningen te leveren in de strijd tegen zwerfvuil, zet Sint-Lievens-Houtem vanaf oktober 2023 zwerfvuilhandhavers in die intensieve controles uitvoeren. Wie zijn afval zomaar weggooit op de grond en betrapt wordt, krijgt een GAS-boete.

Minder afval? Dat willen we toch allemaal?

De smakelijkste manier om het volume van je restafvalzak te verkleinen? Simpel: we eten de restjes op! Want bijna een kwart van het restafval bestaat uit eetbare voeding. Maar dat ligt nu in het verleden, daar zorgen we samen voor!

Klimaatfestival in Zottegem

Vind jij dat er ook al heel wat stappen gezet zijn voor het klimaat, maar dat het toch allemaal wat beter of sneller kan? Goed nieuws voor jou, want op zaterdag 28 oktober organiseert Avansa samen met partnerorganisaties een klimaatfestival.

Houtem Jaarmarkt 2023

De komende weken informeren we je graag over alles wat met onze Houtem Jaarmarkt te maken heeft.

Sluit je huis aan op de zon

De groepsaankoop zonnepanelen & thuisbatterij van de provincie Oost-Vlaanderen is terug. Heb je al zonnepanelen? Kies dan voor een thuisbatterij.
Naar top