Tot 12.000 euro voor jouw sociaal en lokaal initiatief!

Gepubliceerd op maandag 21 aug 2023 om 10:04
Streekfonds Oost-Vlaanderen versterkt lokale projecten met focus op mens en omgeving. Ze verbinden schenkers en doeners in een inspirerend en actief netwerk en realiseren concrete impact in jouw buurt.

#Streekmotor23 is het regionale netwerk actief in de Vlaamse Ardennen en de Denderstreek.

Een warme provincie waar het goed is om te wonen, te werken en te ontspannen, te leven en op te groeien, daar gaan ze voor! Samen met hun partners, lokale besturen en onder de vleugels van de Koning Boudewijnstichting, slaan ze de handen in elkaar. #Streekmotor23 brengt individuen en organisaties samen die daar middelen voor willen bieden, en steunt met hen initiatieven die mens en omgeving ten goede komen.

Kan jouw project, of dat van je vzw, je (jeugd)vereniging, je school, een hefboom gebruiken? Geselecteerde projecten zamelen via crowdfunding minimum de helft van de middelen in. Zo verzamelen ze ook een groep supporters rond hun projectidee. Het opgehaalde budget wordt verdubbeld door #Streekmotor23 met maximum 6.000 euro. Dit is mogelijk door de steun van hun partners. Wellicht is dat een hefboom die ook jouw lokaal initiatief goed kan gebruiken.

Tot en met woensdag 8 november gaan ze op zoek naar lokale projecten erop gericht om mensen met elkaar en met de (leef)omgeving te verbinden. Wil jij ook op een duurzame manier een maatschappelijke nood aanpakken in je buurt of gemeente, dan is deze projectoproep iets voor jou.

Klik op de gedetailleerde projectcriteria en kijk of je idee aan de voorwaarden kan voldoen.

Op maandag 18 september en dinsdag 10 oktober om 19 uur is er een digitaal infomoment voorzien waarop je met je vragen terecht kan of waar je nog inspiratie kan halen bij de idee├źn van anderen. Je kan je hiervoor vrijblijvend inschrijven.

Streekfonds Oost-Vlaanderen wordt beheerd door de Koning Boudewijnstichting (KBS). Samen met hen zorgen ze voor een kwaliteitsvolle selectie, opvolging van de projecten en volledige transparantie. Je dient je uiteindelijke projectidee rechtstreeks in bij de KBS. Doe dit ten laatste op woensdag 8 november 2023.

Info: Diederik Martens, M 0473 86 68 74, diederik.martens@streekfondsoostvlaanderen.be, website Streekfonds Oost-Vlaanderen 

Naar top