Op Wielekes

Opstart bibliotheek van kinderfietsen

Vrijwilligers gezocht!

Om dit nieuwe project te doen slagen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Ben jij goed in:

  • sleutelen aan kinderfietsjes;
  • of ledenadministratie;
  • of kinderen helpen bij het kiezen van de juiste fiets;
  • of sociale media;
  • of ...

Op donderdag 8 februari 2024 om 19.30 uur was er een infomoment in de bibliotheek van Sint-Lievens-Houtem. Kon je niet aanwezig zijn, maar heb je toch interesse? Contacteer ons dan via T 053 60 72 57 of milieu@sint-lievens-houtem.be. Je kan de presentatie van de infoavond hier nakijken.

Heb je zin gekregen om mee te helpen? Geef je dan nu op als vrijwilliger via deze link: https://forms.office.com/e/3bmgKaFRjn of scan de QR-code hieronder.

Wat is het?

Sint-Lievens-Houtem lanceert in de loop van 2024 het project 'Op Wielekes'. Het is een deelsysteem voor kinderfietsen, waar gezinnen met kinderen tussen 2 en 12 jaar fietsen kunnen ontlenen. Wanneer een kind zijn of haar fiets ontgroeit, kan de fiets worden ingewisseld voor een geschikt exemplaar. Op deze manier hoeven gezinnen niet om de paar jaar een nieuwe fiets te kopen.

Met 'Op Wielekes' heb je altijd toegang tot een kwaliteitsfiets op maat van het kind. Daarnaast bespaar je thuis ruimte door alleen de fiets te stallen die op dat moment nodig is. Een ander voordeel is dat het delen van fietsen resulteert in minder fietsen op de afvalberg. Een win-win op verschillende fronten dus.

Hoe werkt het?

Wie inschrijft bij Op Wielekes kan in het depot kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neemt u de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor uw kind? Breng de fiets terug en krijg een groter exemplaar mee. Bij elke wissel wordt de fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Naar top