Op Wielekes

Opstart kinderfiets-o-theek

Wat is het?

Sint-Lievens-Houtem lanceert in de loop van 2024 het project 'Op Wielekes'. Het is een deelsysteem waar kinderfietsen kunnen ontleend worden. Wanneer een kind zijn of haar fiets ontgroeit, kan de fiets worden ingewisseld voor een geschikt exemplaar. Op deze manier hoeven gezinnen niet om de paar jaar een nieuwe fiets te kopen.

Met 'Op Wielekes' heb je altijd toegang tot een kwaliteitsfiets op maat van het kind. Daarnaast bespaar je thuis ruimte door alleen de fiets te stallen die op dat moment nodig is. Een ander voordeel is dat het delen van fietsen resulteert in minder fietsen op de afvalberg. Een win-win op verschillende fronten dus.

Hoe werkt het?

Wie inschrijft bij Op Wielekes kan in het depot kiezen uit een aanbod van degelijke kinderfietsjes. Na het tekenen van een contract neem je de fiets mee naar huis. Wordt de fiets te klein voor jouw kind? Breng de fiets terug en krijg een groter exemplaar mee. Bij elke wissel wordt de fiets in goede staat hersteld zodat die opnieuw kan worden uitgeleend.

Een kinderfiets op overschot?

Heb je een kinderfiets op overschot? Doneer hem aan kinderfiets-o-theek 'Op Wielekes' in ruil voor een jaarabonnement, om te houden of weg te geven!

Wanneer en waar kan ik doneren?

Doneren kan steeds in het Sociaal Huis, Molenkouter 37 te Sint-Lievens-Houtem, tijdens de openingsuren. Dit kan elke werkdag van maandag tot vrijdag tussen 8.30 en 11.30 uur en op donderdagavond tussen 18 en 20 uur.

Openingsuren en afspraak maken

Elke tweede woensdag en vierde zaterdag van de maand, op afspraak. Maak hier je afspraak.

Huishoudelijk reglement

Het huishoudelijk reglement kan je hier raadplegen.

Vrijwilligers gezocht!

Om dit nieuwe project te doen slagen zijn we op zoek naar vrijwilligers. Ben jij goed in:

  • sleutelen aan kinderfietsjes;
  • of ledenadministratie;
  • of kinderen helpen bij het kiezen van de juiste fiets;
  • of sociale media;
  • of ...

Op donderdag 8 februari 2024 om 19.30 uur was er een infomoment in de bibliotheek van Sint-Lievens-Houtem. Kon je niet aanwezig zijn, maar heb je toch interesse? Contacteer ons dan via T 053 60 72 57 of milieu@sint-lievens-houtem.be. Je kan de presentatie van de infoavond hier nakijken.

Heb je zin gekregen om mee te helpen? Geef je dan nu op als vrijwilliger via deze link: https://forms.office.com/e/3bmgKaFRjn of scan de QR-code hieronder.

Downloads

Naar top