Openbaar vervoer

Samen maken we de mobiliteitsswitch

Nieuwe mobiliteitsvisie

Met de nieuwe mobiliteitsvisie zet Vlaanderen in op efficiënter openbaar vervoer, afgestemd op ons fiets- en wegennetwerk. Trein, bus en tram blijven vaste waarden. We bedienen drukke verbindingen beter met snellere en frequentere Lijnbussen en -trams. Op andere plaatsen vervangt flexvervoer de Lijnverbinding: afhankelijk van de regio boek je op voorhand een Hoppinbus of -taxi, een Hoppinfiets of -wagen. Het uitgangspunt is dat scholen, ziekenhuizen, bedrijfsterreinen, sportcentra, cultuurcentra en winkelcentra vlot bereikbaar zijn voor iedereen.

Zo combineren we straks vaker verschillende vervoersmiddelen om onze route af te leggen. Overstappen doe je op een Hoppinpunt, een knooppunt van verschillende vervoersmiddelen. Je ziet ze hier en daar al in het straatbeeld en herkent ze aan de paarsgroene Hoppinzuil. Jouw route plannen, jouw flexvervoer boeken (en later ook betalen) kan via de app, de website of het callcenter van de Hoppincentrale van zodra deze operationeel is.

Meer informatie vind je hier.

Hoppin

Hoppin bundelt vervoersoplossingen in Vlaanderen en wil pendelaars stimuleren om verschillende vervoermiddelen te combineren om eenvoudig op hun bestemming te geraken. De Hoppinpunten zullen zorgen voor een vlotte overstap van het ene op het andere vervoermiddel. En om te weten welke vervoermiddelen je het best combineert, waar je kunt overstappen, hoe lang je onderweg bent en hoeveel de verplaatsing je zal kosten, kan je op termijn zowel online als telefonisch een beroep doen op een website en een app. Ook met vragen over de trajecten zal je bij de Hoppincentrale terechtkunnen.

Ontdek meer over Hoppin.

Naar top