Schoolroutekaarten

De gemeente Sint-Lievens-Houtem hecht veel belang aan veilig en duurzaam verkeer. Daarom ging het gemeentebestuur in zee met de Voetgangersbeweging vzw / Octopusplan wat betreft het ijveren voor een veilig en duurzaam woon-schoolverkeer. Het Octopusplan streeft ernaar om zoveel mogelijk kinderen op actieve wijze naar school te laten gaan. Hierin staat de Octopus symbool voor een veilige en kindvriendelijke woon-schoolomgeving.

In samenwerking met de scholen en de gemeente heeft het Octopusplan per school een schoolroutekaart uitgewerkt. Hierop werden de routes naar school, te voet of met de fiets, met de bijhorende aandachtspunten in onderling overleg bepaald. Het toevoegen van foto’s is hierbij ook heel belangrijk, zodat de kinderen meteen de plaatsen herkennen. De kaarten zijn overzichtelijk en handig in gebruik voor de leerlingen. Aan de voorzijde is een plattegrond van de schoolomgeving met aanduiding van de schoolroutes, op de achterzijde van de kaart worden de aandachtspunten met een foto en een korte beschrijving weergegeven.

De kaart kan een basis zijn voor verkeerseducatie in de klas: de leerkracht kan de verschillende routes met aandachtspunten overlopen met de leerlingen.

Downloads

Naar top