Schooltoeslag

De schooltoeslag is een jaarlijkse steun voor gezinnen met schoolgaande kinderen en een laag inkomen. Meestal kan je uitbetaler die schooltoeslag automatisch berekenen en betalen. Je moet er dan niets voor doen.

'FONS' is een van die uitbetalers en heeft meerdere kanalen ter beschikking indien je vragen hebt over de schooltoeslag.

Er is een speciale schooltoeslaglijn van FONS. Bel naar hun algemeen nummer T 078 79 00 07 en druk het cijfer 80. Je komt dan rechtstreeks op deze aparte lijn waar je vragen over de schooltoeslag kan stellen.

Een 'FONS-gezin' kan zelf de voortgang van het nieuwe onderzoek 2023 tot 2024 volgen op het portaal 'MijnFONS' en ziet daar ook de uitbetaalde bedragen en een overzicht van de brieven. Aanmelden kan met 'itsme', eID, een beveiligingscode of een federaal token.

Bij de rubriek schooltoeslag van het kind zijn er 6 selectievakjes die de voorwaarden voor het recht op schooltoeslag voorstellen. Wanneer deze alle 6 groen gekleurd zijn, zal een schooltoeslag toegekend worden. Een betaling volgt dan snel.

Voor algemene vragen over de schooltoeslag kan je terecht op het nummer T 078 79 00 07 of regiowerking@fons.be. Maar ook hun nieuwe chatbot Fonske staat voor je klaar!

Je vindt Fonske op hun website onder:

Fonske zal je zo goed mogelijk begeleiden en hij verwijst je door als je toch nog een consulent wil spreken.

Elke eerste donderdag van de maand, van 9 tot 12 uur is er een zitdag in het Sociaal Huis. Kom gerust langs met je vragen. Tijdens de zitdag kijkt een medewerker je Groeipakketdossier in. 

Info: regiowerking@fons.be, T 02 897 11 40, www.groeipakket.be/tegemoetkomingen/schooltoeslag

Naar top