Subsidie op plaatsen voedingsautomaten

Ter ondersteuning van de lokale korte keten en bevordering van de afzet van lokale land- en tuinbouwproducten, werd een subsidiereglement goedgekeurd voor voedingsautomaten bij de landbouwbedrijven en op druk bezochte of goed gelegen punten. Inwoners krijgen hierdoor meer mogelijkheden om korte ketenproducten aan te kopen.

Doelgroep

Land- of tuinbouwer in hoofd- of bijberoep, zowel in de hoedanigheid van een natuurlijk persoon als van een vaste vertegenwoordiger van een vennootschap en die met een ondernemingsnummer ingeschreven is in het KBO en het vestigingsadres in Sint-Lievens-Houtem heeft.

Voorwaarden

De subsidie is enkel voor automaten die voldoen aan alle voorwaarden uit het subsidiereglement. De automaat moet tenminste drie jaar na uitkering van de subsidie zonder onderbreking (van meer dan vier maanden) uitgebaat en bevoorraad worden, tenzij er sprake is van overmacht. Bovendien moeten alle noodzakelijke vergunningen bekomen zijn en in overeenstemming zijn met andere reglementen (o.a. wetgeving voedselveiligheid).

Subsidie

20% van het factuurbedrag met een maximum van 1.000 euro voor de aankoop/huur/leasing van elke automaat, met een maximum van twee automaten (2.000 euro).

Naar top